Arama
Arama Sonuçları
Rumkalede köylüler turizmci oldu
Türkiye’nin saklı cennetlerinden, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Rumkale, baharın gelişiyle yine kıpır kıpır, yine turistik geziler arasında ziyaretçilerin ilk tercih ettiği gözde mekanlar arasında.
Öğretmenlere bisikletleri dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından öğretmenler için bisiklet dağıtımları Yavuzeli ve Araban’da devam ediyor.
HÜDA PAR başkan adaylarını açıkladı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısında, HÜDA PAR’ın Gaziantep Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu.
Yeşil Gelecek için 10 bin ağaç
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve yerel ortakları, 19 şehirde yaklaşık 170.000 ağacın dikilmesini hedefleyen büyük çaplı bir ağaçlandırma kampanyasını hayata geçirdi.
Kurtuluş panelleri başladı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, milli bilincin güçlenmesini sağlamak için Antep Savunması’nda öne çıkan şahsiyetler, hukuksal süreç ve sosyolojik yapı hakkında öğrencilere ilçelerde paneller düzenliyor.
Kurtuluş Panelleri düzenleniyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları iş birliğinde şehir merkezi ve çevre ilçelerde “Kurtuluş Panelleri" düzenlenecek.
Anne ve anne adaylarını bilgilendirdi
“Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi" kapsamında Gaziantep’in Yavuzeli İlçesinde anne ve anne adaylarına yönelik iki gün süren eğitim programı düzenledi.
Yeşil-Siyahlı ekip 3 puanla başladı
Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, 2023-2024 sezonunda Gaziantep Süper Amatör Lig’deki ilk sınavından galibiyetle ayrıldı.
40 bin öğretmene bisiklet dağıtılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan öğretmenlere bisiklet dağıtılıyor.
Çiftçinin masrafı azalacak, geliri artacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yerel çeşitleri korumak, bölgelere özgü çeşitleri çoğaltmak ve ata tohumlarını yaygınlaştırmak amacıyla tohum eleme (selektör) makineleri dağıtıldı.
Rumkale için seferberlik
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremlerden hasar alan Fırat’ın incisi Rumkale için çalışmaların ve tesisleşmenin başlayacağını söyledi.
Gaziantepli çiftçiye tam destek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), çiftçileri desteklemek ve tohum ekimini yaygınlaştırmak amacıyla il genelinde fide, fidan, yem, gübre arıcı kıyafeti ve ilaç dağıtım seferberliğini sürdürüyor.
Rumkale’de yaz sezonu açıldı!
Gaziantep’teki saklı cennet Rumkale, eşsiz manzarası ve kültürel gezileriyle yaz sezonunu dolu dolu geçirecek.
Çiftçilere 50 bin fidan
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kent genelindeki tarım arazilerinde ürün verimliliğini artırmak için yapılan toprak ve iklim araştırmaları sonucunda çiftçilere, 25 bin badem, 15 bin zeytin ve 10 bin kiraz fidanı dağıtıldı.
8 bin depremzedeye yuva olundu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesisler, 20 Şubat’ta Hatay merkezli meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaklaşık 8 bin depremzedeye yuva oldu.
Çiftçiye 400 ton tohum
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından birim alanda verimin arttırılması amacıyla İslahiye ilçesinde tarımsal faaliyetlerde bulunan aktif 490 çiftçiye 400 ton sertifikalı Golia türü ekmeklik buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.
Festivalde dereceye girenlere ödül
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Rumkale Su Sporları Festivali’nin yarışma sonuçları belli oldu. Fırat’ın incisi Rumkale’de gerçekleşen festivalde derece alanlar ödüllendirildi.
1350 sporcu Fırat’ta kıyasıya yarıştı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Fırat’ın incisi Rumkale’de bu yıl 5’incisi düzenlediği Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali yarışmalar ve gösterilerle başladı.
Fatma Şahin'den, Karapınar Gölüne inceleme
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçesindeki Karapınar Gölü ve çevresinde yapılacak rekreasyon çalışması, su yönetimi ve tarımsal sulama projesi için incelemelerde bulundu. 
İlk mahsuller toplandı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kentteki çiftçilere dağıtılan sebze fidelerinin ilk hasadı başladı.
Gaziantep, üniversite okumak için ideal şehir
SANKO Üniversitesi akademisyenleri Gaziantep’in Yavuzeli ve Araban İlçelerinde düzenlenen iki ayrı etkinlikte üniversite adayları ve eğitimcilerle bir araya geldi.
Çiftçiye 20 bin badem fidanı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından iklim ve toprak analizleri sonucunda badem üretimine elverişli olduğu tespit edilen Yavuzeli ilçesinde çiftçilere 20 bin badem fidanı dağıtıldı.
Havuzlardan 147 bin kişi yararlandı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Spor Toto Teşkilatı iş birliğinde şehrin dört bir yanında hizmete açılan mahalle tipi yeni spor salonları ve yüzme havuzlarından 2021 yılında 147 bin 58 kişi yararlandı.
Hayvan yetiştiricilerine 375 ton yem desteği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından yoğun kar yağışında ahırları çöken hayvan yetiştiricilerine yüzde 100 hibeyle verilecek yem desteğine Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde başlandı.
7 ilçe belediyesine araç desteği
Şahinbey Belediyesi, 7 ilçe belediyesine destek olmaya devam ederek, Vakumlu Yol Süpürge aracı hediye etti.
Yunus Emre yılına özel konser
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümünde “Yunus Emre ve Türkçe Yılı Özel Konseri" düzenledi.
25 Aralık halk konserleri başlıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in Kurtuluşu’nun Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında Esat Kabaklı’nın katılımıyla “25 Aralık Halk Konserleri" başlıyor. Konserlerin ilk durağı İslahiye olacak.
Muhtarlar Ligi başladı
Gaziantep'te muhtarların oluşturduğu takımlar kurulan ligde futbol maçları yapacak
Erdoğan, Yavuzeli’nde müjde verdi
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yavuzeli İlçesinde Merziman Sulama Kanalında incelemelerde bulundu.
Fırat'ta büyüleyen festival
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4’üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı.