Arama
Arama Sonuçları
Bahar kabusa dönüşmesin
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.
Uzman Dr. İlker Özsaraç, hasta kabulüne başladı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.
Kuruyemişin fazlası zararlı
Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak düşünülen kuruyemiş fazla tüketilmesi durumunda insan vücudu için zararlı bir besin halini alıyor.
Güçlü bağışıklık için 'Altın Süt' tüketin
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt" tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.
Akupunktur ile zayıflayın
Geleneksel bir tedavi yöntemi olan Akupunktur için Dünya Sağlık Örgütü, kırktan fazla hastalık tanımlamıştır.
Dr. Gözübüyük ANKA’da
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimler katmaya devam ediyor.
Çocuklarda 14 günden uzun süren ishale dikkat!
Doktor Meltem Gülşan çocuklarda kronik ishale dikkat çekerek, ishal diğer bir ifade ile (Diyare); sindirim sistemi rahatsızlıklarından kaynaklanan, normalden daha sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanabileceğini belirtti.
Çocuklarda alerjik astıma dikkat
Sonbahar ve İlkbahar mevsimi doğadaki birçok değişimin yanında bazı riskleri de beraberinde getiriyor.
Dermatoloji uzmanı Uzun, Medical Point’te
Medical Point Gaziantep Hastanesi Dermatoloji kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu bağlamda, Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Mehmet Uzun hastanede hasta kabulüne başladı.
Antep Fıstığı alerjisi artıyor
Doç. Dr. Tuğba Songül Tat besin alerjisinin genellikle çocukluk döneminde başladığını ancak erişkinlik döneminde de artan sıklıkla görüldüğünü belirtti.
Sivrisinek ısırığına dikkat
Sivrisinekler; dünyanın birçok bölgesinde özellikle; tropik bölge ve onun güneyinde yoğun olarak görülürken iklim değişiklikleriyle birlikte sivrisineklerin yerleşim alanları da genişlemeye başlamıştır.
Sağlıklı cilt için güneşten korunun
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, uzun süre güneşe maruz kalmanın, deri kanserlerinin oluşumuna ve deri yaşlanmasına neden olduğunu söyledi.
Çocuklar için güneş kremi uyarısı
SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, çocuklar için tatil valizi hazırlama konusunda önerilerde bulundu.
Çocuklarda mevsimsel alerji uyarısı
Mehmet Almacıoğlu, çocuklarda yaygın görülen ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan bazı alerjik semptomların (belirtilerin), mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) olabileceğini söyledi.
Bahar nezlesine dikkat
Gaziantep ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmenin mümkün olduğunu söyledi.
Biyolojik saat, yaşamı yakalamamıza olanak sağlar
SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, biyolojik saatin, bedenin dünyadaki koşuşturmasına ayak uydurmasını sağlayan düzenleyici bir sistem olduğunu söyledi.
Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün
Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Cengiz İşbilen Akupunktur tedavisi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.
Bahar alerjisi ve deri hastalıklarına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, ilkbaharda havaların ısınmasıyla bazı alerjik deri hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi.
Baver Demir, Medical Point Gaziantep’te
Uzm. Dr. Baver Demir Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Emine Sibel Şan, Medical Point Gaziantep’te
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Sibel Şan Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Yaz mevsiminde cilt sağlığına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, yaz aylarında artan hava sıcaklığı ile cilt hastalıklarında da artış görüldüğünü söyledi.
Uzman doktor Gülşan; Medical Point Gaziantep’te
Çocuk Gastroenterolojisi Uzm. Dr. Meltem Gülşan hastanede hasta kabulüne başladı.
Rota virüsü salgınına dikkat
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas aileleri rota virüsü salgınına karşı uyardı.
Toz taşınımı sağlığımızı olumsuz etkiliyor
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Yeliz Karakan , yurdu etkisi altına alan Suriye kaynaklı toz taşınımının  insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.
Çocuklarda güneşe dikkat
SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, güneş ışınlarıyla doğrudan temasın, çocukların cildine ve gözlerine zarar verebileceğine dikkat çekti.
Hastanede farkındalık etkinliği
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde "Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Rotavirüs ishallerine dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, rotavirüslerin çocukluk çağında her mevsim ishal yapan bir etken olduğunu söyledi.
Romatoloji sempozyumları fark yaratıyor
Medical Park Gaziantep Hastanesi Romatizmal hastalıklarla ilgili farkındalık oluşturmaya devam ediyor.
Kordon kanı ile kök hücre nakli
Suriyeli ailenin 4 yaşındaki kızı bölgede ilk kez Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş olan nakil işlemi ile hayata tutundu.
Astım tedavisinde çocuğa ilaç yüklemesi yapılmamalı
Kış ayı sebebiyle çocuklarda atım, grip, nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlerında artış gözlenmektedir.