Arama
Arama Sonuçları
Ticaret Borsası meclisi toplandı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Gaziantep'in sokak hayvanları için kurduğu model Türkiye’ye örnek olabilir
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar ve tesisleşme ile yaşanacak sorunların önüne geçti, sevgi, şefkat ve uzman bakımıyla Türkiye’ye örnek bir model oluşturdu.
Gaziantep akıllı tarıma geçiyor
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Başkan çiftçilerle birlikte fide dikti
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu geçtiğimiz günler içerisinde dağıtımına başladığı fideleri çiftçilerle birlikte dikip toprakla buluşturdu.
Çiftçilere 43 milyon fide
Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediyesi, Kapcağız Köyü’nde 10 milyon fide dağıtımına başladı. Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu fide desteği 43.500.000 adeti buldu.
OSB çalışanları için konut müjdesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için ucuza kira öder gibi ev sahibi olacakları konutlar yapılacak.
Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.
Tüm araziler tarıma kazandırıldı
Daha önce 57 kırsal mahallede yaklaşık bin 500 kilometre arazi yolu açan Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, şimdi de açılan arazi yollarında mucurlama çalışması yürütüyor.
Fadıloğlu’na, kırsal mahalle büyük ilgi gösterildi
AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, “Vatandaşımızın, hayat standardını yükseltmek için çalışıyoruz. Biz, imkânlarımız dâhilinde seçimden seçime değil de hemen hemen her fırsatta kırsal mahalle sakinlerimizle bir araya gelmeye gayret gösterdik. Daha geçtiğimiz aylarda yine kırsaldaki vatandaşlarımızla bir aradaydık" dedi.
Kırsal mahalle ziyaretleri sürüyor
Kırsal mahalle ziyaretlerini aralıksız devam ettiren AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, “Geçmiş ödemde nasıl söz verip de hizmetleri yerine getirdiysek, bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de Rabbim nasip eder, yeniden görev aldığımızda vatandaşımızın talebini yerine getirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Çiftçilere 47 bin fidan dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 47 bin fıstık, nar, üzüm ve incir fidanının çiftçilere dağıtımı yapıldı.
DEPREM'İN YARALARI SARILIYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayatın normale dönmesi için tüm alanlarda imkanları seferber etti
Depremzede çiftçilerle hasat yaptı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü’ne yaptığı ziyaret sırasında hasata katıldı.
Hububatın kalbi Gaziantep’te attı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ulusal Hububat Konseyi (UHK) ve Gaziantep Ticaret Borsası iş birliği ile 2023 Yılı Hububat Değerlendirme ve 2024 Yılı Beklentileri Paneli’ Gaziantep’te düzenlendi.
Tarımsal üretime büyük destek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bugüne kadar 211 bin 556 çiftçiye 1 milyar 745 milyon 450 bin TL değerinde destekte bulundu.
Bakanlar, mazot ve tohum dağıtımına katıldı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik indirimli mazot desteği ve tohum dağıtım töreni düzenlendi.
Çiftçilere 10 bin kamyonluk destek
Çiftçilere 7 yıldır öneli destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi bugüne kadar Şahinbeyli çiftçilere 10.000 kamyonluk arpa, buğday, gübre, mısır ve mercimek gibi birçok destekte bulundu.
Ulaşımda konfor ve kalite arttı
  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 2014 yılından bu yana kent genelinde gerçekleştirdiği bin 110 km’lik sıcak asfalt serimi, 2 bin 995 km’lik sathi kaplama ile ulaşımda önemli yol kat etti.
Kamp fuarı açılıyor
‘’CAMPEX Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı’’ 01-05 Kasım 2023 tarihleri arasında OFM Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Güçyetmez'den 29 Ekim mesajı
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Gaziantep, Cenevre’de örnek gösterildi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Belediye Başkanları Forumu”nda, dirençli şehir olabilme noktasında Gaziantep Modeli’ni örnek gösterdi.
Çocuklara hayvan hakları bilinci aşılandı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık oluşturmak ve çocuklara hayvan hakları konusunda bilinç aşılamak için etkinlik düzenledi.
Minikler evinin bahçesinde eğitim görüyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Anaokulum Bahçemde” projesi kapsamında Nurel Enver Taner Anaokulu Polis Lojmanları Yerleşkesi Dersliği’nin açılış töreni yapıl
Depremzede çiftçinin verimi artacak
Akıllı Basınçlı Sulama Sistemi Projesi’nin ekipman dağıtım töreni düzenlendi.
1 milyar liralık arıtma tesisi tamamlandı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip ilçesinde hem evsel hem endüstriyel atık suyu arıtacak 1 milyar TL değerindeki Nizip Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı.
Yaz ishaline neden olan 5 etken
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Kavas yaz ishallerine yol açan 5 önemli etkeni anlattı, korunma yolları hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.   
Tarihi su yolları, ilham kaynağı oldu
Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili yapılan “Kuveyk Su Yolları"nın tarım arazilerine yönelik tasarladıkları su kanallarına ilham kaynağı olduğunu söyledi.
Çiftçinin masrafı azalacak, geliri artacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yerel çeşitleri korumak, bölgelere özgü çeşitleri çoğaltmak ve ata tohumlarını yaygınlaştırmak amacıyla tohum eleme (selektör) makineleri dağıtıldı.
ASCE GYO halka arz ediliyor
Türk sanayinin duayenlerinden Abdulkadir Konukoğlu tarafından 2010 yılında kurulan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz ediliyor.
6 ayda 210 milyon dolarlık mercimek ihracatı
TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 6 ayı sonunda sektörün ihracatı 5,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.