Arama
Arama Sonuçları
Kadooğlu: Finans yönetimine dikkat
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, ihracatçılara, “Finans yönetiminizi hassasiyetle yapın" uyarısında bulundu.
Bahar kabusa dönüşmesin
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.
İlaçlama çalışmalarına ağırlık veriliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını artırdı.
Rumkalede köylüler turizmci oldu
Türkiye’nin saklı cennetlerinden, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Rumkale, baharın gelişiyle yine kıpır kıpır, yine turistik geziler arasında ziyaretçilerin ilk tercih ettiği gözde mekanlar arasında.
Deprem konutları teslim ediliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde Nurdağı Bademli TOKİ Konutları’nda tamamlanan 136 konutun anahtar teslim töreni yapıldı.
Ramazan ayında beslenmeye dikkat
SANKO Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Gıda kümesi üyeleri Japonya’da
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Gaziantep Gıda Kümesi, yurt dışı pazarlama faaliyet organizasyonu kapsamında Japonya’da düzenlenen FOODEX Gıda Fuarı'nda Gaziantep’i ve katılımcı firmaların üretimlerini tanıtıyor.
Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, yeni yıla girerken yılbaşı akşamı beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerinde bulundu.
1300 sporcu maratonda ter dökecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde düzenlenen 5. Gazi Yarı Maratonu için geri sayım başladı.
Hububatın kalbi Gaziantep’te attı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ulusal Hububat Konseyi (UHK) ve Gaziantep Ticaret Borsası iş birliği ile 2023 Yılı Hububat Değerlendirme ve 2024 Yılı Beklentileri Paneli’ Gaziantep’te düzenlendi.
Çocukları kış hastalıklarından koruyun
Gaziantep Özel Anka Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas,  çocukların kış mevsiminde, bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle daha sık hasta olduğunu belirterek zamanında ve doğru tedavinin önemine dikkat çekti.
Gaziantep'te YÜCİDER-Gİ’nin lansmanı yapıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Yöresel Ürünüler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) tarafından çıkarılan YÜCİDER-Gİ’nin 3’üncü sayısının lansmanı yapıldı.
Çiftçilere 171 ton tohum dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifikalı buğday tohumunun yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmayla Nurdağı’ndaki çiftçilere 171 ton makarnalık buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.
Şehitkamil’in 27. ormanına can suyu verildi
Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil projesi kapsamında 27. Etap Şehitkamil Ormanı, toplam 123 bin 950 metrekare alan üzerine 6 bin 500 fidan dikilerek oluşturuldu. Dikilen fidanlara can suyu verildi.
Ayşen Ahi güven tazeledi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanlığına yeniden Ayşen Ahi seçildi.
Nizip heyeti Moskova’da
Nizip Ticaret Odası (NTO) tarafından üyelerinin ihracatını arttırmak ve Rusya ile iş birliği imkânlarının geliştirilmesi amacıyla Rusya’nın Moskova şehrine yönelik bir ticaret heyeti programı düzenlendi.
Sonbaharda üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sonbahar mevsimiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığının da arttığını söyledi.
Mutlu ve huzurlu toplum için evlilik okulu
Toplumun çekirdek yapısı olan aileye büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, düzenlediği Evlilik Okulu projesiyle 283 çifte daha evliliğin önemi ile ilgili eğitimler verilerek sertifikaları verdi.
Sonbahar şarkıları Galle Park'ta söylendi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Galle Park’ta Grup Yolkestra tarafından “Galle Park Sonbahar Konserleri" düzenlendi.
Çocuklarda alerjik astıma dikkat
Sonbahar ve İlkbahar mevsimi doğadaki birçok değişimin yanında bazı riskleri de beraberinde getiriyor.
YÖK Başkanından GİBTÜ’ye övgü
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkları değerlendirmek ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla Gaziantep'e geldi.
Dünyada gıdaya erişim zorlaşıyor
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu’dan en fazla makarna, buğday unu ve bitkisel yağ ihraç edildiğini söyledi.
Okullar açıldı, virüslere dikkat
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, Covid-19 ‘un yeni varyantı Eris ile ilgili bilgi verirken hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
Workshoplar yoğun ilgi görüyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, tüm ilgi ve ihtişamı ile devam ederken dünyaca ünlü şeflerin workshoplarına katılan ziyaretçiler lezzet dolu anlar yaşıyor.
Depremzede çiftçinin verimi artacak
Akıllı Basınçlı Sulama Sistemi Projesi’nin ekipman dağıtım töreni düzenlendi.
Sıcak havada kene uyarısı
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, kene ısırmalarının ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Çiftçinin masrafı azalacak, geliri artacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yerel çeşitleri korumak, bölgelere özgü çeşitleri çoğaltmak ve ata tohumlarını yaygınlaştırmak amacıyla tohum eleme (selektör) makineleri dağıtıldı.
Şirketler halka açılsın, uzun yaşasın
Konukoğlu, Bloomberg HT canlı yayınında, ASCE GYO’nun halka arz süreci ve gelecek hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Konukoğlu: Felsefemiz önce memleket
ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, aile olarak felsefelerinin bir işi yaparken önce Türkiye’yi, sonra kendilerini düşünmek olduğunu söyledi.
750 çifte evlilik sertifikası
Toplumun çekirdek yapısı olan aileye büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, düzenlediği Evlilik Okulu projesiyle 750 çifte daha evliliğin önemi ile ilgili eğitimler verilerek sertifikaları verdi.