Arama
Arama Sonuçları
Teknoloji bağımlılığı en yaygın sorun
SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından “Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.
Yeme bağımlılığı sorun haline geldi
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk, yeme bağımlılığının, tıbbi yazında ilk kez 1950’lerde yer bulmaya başlasa da son yıllarda artan bir sorun haline geldiğini ve daha fazla araştırmaya konu olduğunu söyledi.
Akupunktur ile zayıflayın
Geleneksel bir tedavi yöntemi olan Akupunktur için Dünya Sağlık Örgütü, kırktan fazla hastalık tanımlamıştır.
Türk Şeker 'randevulu satış' sistemine geçti
Gaziantep Ticaret Odasının şeker tedarikinde yaşanan sıkıntıları çözmek adına yaptığı girişimlerde olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı. Bu kapsamda Türk Şeker, online pazarlama ve satış randevu sistemini uygulamaya aldı.
GİBTÜ’de uyuşturucu ile mücadele konferansı
GİBTÜ’de Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli polis memurları tarafından "Uyuşturucu ile Mücadelede Ailenin Önemi" konulu eğitim verildi.
Aşırı teknoloji kullanımına dikkat
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Ofisi Koordinatörlüğü, tarafından “Teknolojinin Verimli Kullanımı, Teknoloji Bağımlılığı ve Çözüm Önerileriö konulu webinar paneli düzenledi.
Afetzede çiftçilere büyük destek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, afetzede Nurdağı ve İslahiye çiftçisine sulama, alet, ekipman, kadın çiftçilere de ata tohumu desteğini içeren yaklaşık 50 milyon TL’lik 3 ayrı protokole imza attı.
Yıldırım'dan, lisans tepkisi
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için doğanın ve yerel yatırımcıların gücü verimli kullanılmalı" diyerek şunları söyledi.
Gönül Akademisi toplandı
Şehitkamil Kültür Merkezi’nde Gönül Akademisi Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti.
Düzenli alışkanlıklar yaşam kalitesini artıyor
Şehitkamil Belediyesi, spor merkezlerinden yararlanan üyelere, kış aylarında daha güçlü bir bağışıklık sistemi için sağlıklı yaşam önerileri sunuyor. Düzenlenen renkli farkındalık etkinlikleri, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
GAİB eğitim takvimini duyurdu
Eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Kasım ayı eğitim takvimini kamuoyuyla paylaştı.
Uyuşturucuyla mücadeleden taviz yok
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi: Anne Projesi" eğitim programına katıldı.
313 okula spor malzemesi hediyesi
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından ilçe genelindeki toplam 313 okula, branşa özgü 4 bin 700 antrenman topu ile 5 bin 8 akıl ve zeka oyun seti armağan edildi.
Haliliye; üreten belediye haline geldi
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, hafta sonu mesaisini saha gezileriyle sürdürüyor.
Sosyal medya bağımlılığına dikkat
GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Tanrıkulu, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisine bahsederek, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekti.
Bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde Bağımlılıkla Mücadele konulu eğitim semineri düzenlendi.
Türkiye’nin en büyük çatı GES’i SANKO’da
Poligon İnşaat Genel Müdürü Ahmet Sayın, güneş enerji santrali (GES) yatırımlarında öncü olan Gaziantep’te yatırımcıların yeşil dönüşüm girişimine kendi enerjilerini üreterek yıllar önce başladığını söyledi.
İnsanın ruhsal ve bedensel yaşamı birbirinden ayrılamaz
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, insanın ruhsal ve bedensel yaşamının birbirinden ayrılamayacağını ve birbirinden güçlü şekilde etkilendiğini söyledi.
Ortaokul öğrencilerine bağımlılık eğitimi
Medical Park Gaziantep Hastanesi bölgede yapmış olduğu sağlık yatırımları, okullarda gerçekleştirmiş olduğu farkındalık eğitimleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkmaya devam ediyor.
İnsan sağlığı her şeyin üstündedir
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası olması nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında insan sağlığını önemsediklerini bu nedenle çalışanlarına sigara içmedikleri için 500 TL destek verdiklerini ifade etti.
Madde bağımlılığına karşı eğitim
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencilerine, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında geliştirilen Narkorehber Projesi konulu seminer verildi.
Bağımlılıktan kurtulup, meslek öğreniyorlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı (GBB) Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Kliniği’nde tedavi altına alınan 18 yaş altındaki madde bağımlısı çocuklar, klinikte gördükleri tedavinin yanında mesleki eğitim alarak geleceğe umutla bakıyor.
Halka ucuz ekmek satılmalı
Makine Mühendisi Ali Peri, temel gıda maddesi ekmeğe gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi.
Ailelere uyuşturucunun zararları anlatıldı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği arasında yapılan çalışmalarda bağımlılıkla mücadele çok yönlü olarak başlatıldı.
Dünyanın ciddi dönüşümden geçmesi gerekiyor
Sanko Enerji’nin ana sponsorluğunda, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Güneydoğu Enerji Forumu" düzenlendi.
Ebeveynlere teknoloji uyarısı
SANKO Okulları Okul Aile Birliği tarafından Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Dijital Dünyada Daha Sağlıklı Çocuklar İçin Anne ve Babalara Öneriler" konulu söyleşi düzenlendi.
Yaşam Evi, yuva oldu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi, yardıma muhtaç vatandaşlara ve engelli bireylere yuva oluyor.
Bağımlılık sizi esir almasın
Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, Bağımlılığın bir beyin hastalığı ve yakın tarihimizin en büyük sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti.
Bilinçli aileler eğitimi verilecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Öğrenen Mahalleler Bilinçli Aileler" Programı ile belirlenen mahallelerde bilinçlendirme ve farkındalık yaratarak oluşan talebe yönelik tedavi çalışmaları yürütülecek.
“Pandemi bitse de gelecek çevrimiçi eğitim yönünde ilerleyecek!”
Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Şiddetle ihtiyaç duyduğumuz şey eğitim. Aniden yapılması mümkün olan şey ise uzaktan eğitim.” diye konuştu. Prof. Dr. Sevil Atasoy, pandemi bitecek olsa da geleceğin çevrimiçi eğitim yönünde ilerleyeceğini söyledi.