Arama
Arama Sonuçları
Kalın bağırsak kanserine dikkat çekildi
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle stant açılarak kalın bağırsak kanserine dikkat çekildi.
Kalın bağırsak kanserini ciddiye alın
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji Bölümü Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Ciddi bir hastalık olan kalın bağırsak (Kolorektal) kanserinin farklı tedavi seçenekleri var" dedi.
4 yıldır sonra yemek yiyebildi
Gaziantep’te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle yemek yiyemeyen, yediği yemeği çıkartan gittiği hastanelerden sonuç alamayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Kuruyemişin fazlası zararlı
Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak düşünülen kuruyemiş fazla tüketilmesi durumunda insan vücudu için zararlı bir besin halini alıyor.
Prof. Dr. Tahir Özer, Medical Point’te
Kalitesi 9 defa tescillenen Medical Point Gaziantep Hastanesi akademisyenlerden oluşan uzman kadrosunu genişletmeye devam ediyor.
Mide kanserine dikkat
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, dünya çapında en yaygın kanserlerden biri olan mide kanserinin sinsi ilerlediği konusunda uyardı
Evde egzersiz önemli
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, ev egzersiz programının kas kütlesinin ve gücünün yeniden kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Akupunktur ile zayıflayın
Geleneksel bir tedavi yöntemi olan Akupunktur için Dünya Sağlık Örgütü, kırktan fazla hastalık tanımlamıştır.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Bilgen ANKA’da
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimler katmaya devam ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Bilgen Gaziantep Özel ANKA Hastanesi kadrosuna katılarak, hasta kabulüne başladı.
Sudanlı ressam, Gaziantep'te şifa buldu
Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla Sudan’dan Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne gelerek muayene oldu.
Gribe karşı güçlü bağışıklık
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini söyledi.
Prematüre bebeklerin bakımları önemli
Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, prematüre bebeklerin diğer bebeklere göre daha uzun süre hastanede kaldıklarını ve evde bakımlarının da çok önemli olduğunu söyledi.
5 bebekten birinde göbek fıtığı görülüyor
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Haluk Ceylan bebeklerde ve çocuklarda görülen göbek fıtığı hakkında bilgiler verdi.
Çocuklarda 14 günden uzun süren ishale dikkat!
Doktor Meltem Gülşan çocuklarda kronik ishale dikkat çekerek, ishal diğer bir ifade ile (Diyare); sindirim sistemi rahatsızlıklarından kaynaklanan, normalden daha sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanabileceğini belirtti.
Yaz ishaline neden olan 5 etken
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Kavas yaz ishallerine yol açan 5 önemli etkeni anlattı, korunma yolları hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.   
Çikolata kisti hastalığı uyarısı
Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, endometriozisin (çikolata kisti hastalığı) üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10’unda, adet sancısı çeken veya çocuk sahibi olamayan kadınların ise neredeyse yarısında görüldüğünü söyledi.
Obezite cerrahisi ile ilaçlardan kurtuldu
Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne gelen Kırmızı,  Doç. Dr. Mesut Gül tarafından detaylı muayenenin edildikten sonra ameliyat olmasına karar verildi.
Güney Kore’den şifa için Sanko'ya geldi
Güney Kore’de yaşayan üç çocuk babası Müftah İnanç (34), tedavi için geldiği SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı operasyonlarla şifa buldu.
Anne karnında kalbi duran bebek yaşama döndü
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde, rutin kontrollerde 34 haftalık bebeğin kalbinin durmak üzere olduğu tespit edilince hemen müdahale edildi.
Biyolojik saat, yaşamı yakalamamıza olanak sağlar
SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Aydın Yıldırım, biyolojik saatin, bedenin dünyadaki koşuşturmasına ayak uydurmasını sağlayan düzenleyici bir sistem olduğunu söyledi.
Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün
Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Cengiz İşbilen Akupunktur tedavisi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.
İnce bağırsaktan mide yapıldı
İleri evre mide kanseri olan 52 yaşındaki hastaya, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde ince bağırsaktan mide yapıldı.
Huzursuz bağırsak sendromu paneli düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “İrritabl (Huzursuz) Bağırsak Sendromu (İBS) ve Tıbbi Beslenme Tedavisi" konulu panel düzenlendi.
'Huzursuz bağırsak sendromu' paneli düzenlenecek
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “İrritabl (Huzursuz) Bağırsak Sendromu ve Tıbbi Beslenme Tedavisi" konulu panel düzenlenecek.
37 Haftadan önce doğan bebekler prematüre kabul edilir
Doç. Dr. Ünal Sarıkabadayı, 37 haftadan önce doğan bebeklerin ise prematüre olarak kabul edildiğini söyledi.
Rota virüsü salgınına dikkat
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas aileleri rota virüsü salgınına karşı uyardı.
Sıcakta su tüketimini azaltmayın
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, sıcak yaz günlerinde su tüketiminin önemine değinerek, “Mutlaka su tüketilmeli. Çay, kahve ve bitki çayları su yerine geçmez" dedi.
Anorektal hastalık tedavisinde modern çözüm
Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi ekibi bölgede gerçekleştirmiş olduğu birbirinden başarılı operasyonlara imza atmaya devam etmektedir.
Rotavirüs ishallerine dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Almacıoğlu, rotavirüslerin çocukluk çağında her mevsim ishal yapan bir etken olduğunu söyledi.
Kolon kanseri uyarısı
Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Borazan Kolon kanseri farkındalık ayı sebebi ile bilgilendirmelerde bulundu.