Arama
Arama Sonuçları
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi.
Depremzede anne-kızın hayali gerçekleşti
Depremde bulundukları bina yıkılan ve enkaz altından saatler sonra kurtarılan anne ve kız, ANKA’da gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla tekrar yürüyebilmenin sevincini yaşadı.
Hemşirelikte Değerler sempozyumu düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası" etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III" konulu sempozyum düzenlendi.
Obezite Merkezi, Güneydoğu’ya şifa dağıtacak
Gaziantep Şehir Hastanesinde açılan merkez ile Güneydoğu bölgesinin obezite hastalığıyla mücadelesi hedefleniyor.
Sanko Okulları iki birincilik kazandı
SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü.
Gaziantep Şehir Hastanesi fark yaratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavilerle dikkat çekiyor.
Ersin Arslan, dualarla anıldı
17 Nisan 2012 yılında görevi başında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayattan koparılan Dr. Ersin Arslan, katledilişinin 12. yılında isminin verildiği hastanede ve mezarı başında dualarla anıldı.
Bayram kalbinize ağır gelmesin
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, bayramda yanlış beslenmenin kalp damar sağlığını etkileyebileceğine dikkat çekerek, kalp hastalarını bu konuda uyardı.
Tahmazoğlu mazbatayı aldı, ilk çılgın projesinin müjdesini verdi
15 yıllık görev süresi boyunca devasa projelere imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dördüncü dönem için mazbatasını alır almaz Çift Katlı Yol projesi için kolları sıvadı.
1 saniyede kalp anjiyosu
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.
Sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkarak onların tedavilerini üstleniyor, sağlıklı bir yaşam sürmelerine imkan sağlıyor.
Otizm farkındalık günü etkinliği düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Küçük kız hayallerine kavuştu
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kanser tedavisi gören 6 yaşındaki Ayla Demirkan, bugün hayallerine kavuştu.
Sanko Üniversitesi Hastanesi hekim kadrosunu genişletiyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Necip Deniz SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Kalın bağırsak kanserine dikkat çekildi
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle stant açılarak kalın bağırsak kanserine dikkat çekildi.
Sanko Üniversitesi öğrencileri bilgilendiriyor
Gaziantep Şehit Ali Polat Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Down sendromlu bireylere etkinlik
Medical Point Gaziantep Hastanesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" programı çerçevesinde down Sendromlu bireyler için yapılan etkinliklerde yer aldı.
Uzman Dr. İlker Özsaraç, hasta kabulüne başladı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.
Üniversitede yangın güvenliği eğitimi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere ‘Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri’ konulu seminer eğitimi verildi.
Gaziantep’e 15 yeni otopark
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından yeni park yönetim sistemiyle yeni dönemde 8 bin 250 araçlık otopark sistemi kurulacak.
4 yıldır sonra yemek yiyebildi
Gaziantep’te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle yemek yiyemeyen, yediği yemeği çıkartan gittiği hastanelerden sonuç alamayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Böbrekleri hafife almayın
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yaşam Rehberim Kulübü tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 14 Mart Dünya Böbrek Günü etkinlikleri kapsamında “Böbrek Sağlığı İçin Optimal İlaç Uygulamalarına ve Sağlık Bakımına Eşit Erişim" temalı program düzenlendi.
Medical Point’te göz tansiyonu ölçümü
Medical Point Gaziantep Hastanesi Dünya Glokom Haftasında Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile geçtiğimiz günlerde hastane girişinde kurulan stantta etkinlik gerçekleştirdi.
Hekimlik gayret ve fedakarlık ister
SANKO Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla "Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Gözüyle 14 Mart" konulu program düzenlendi.
100. Yıl Tünelleri trafiğe açılıyor
Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nde çalışmalar tamamlandı.
Haliliye Belediyesi’nden coşkulu açılış töreni
Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete sunulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Culha Atölyesi ve Ekmek Üretim Tesisinin resmi açılışı gerçekleşti.
Fiziki muayenenin önemi ihmal ediliyor
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında “Romatolojik Hastalıklarda Anamnez ve Fizik Muayene Kursu" konulu sempozyum düzenlendi.
Sanko Üniversitesi'nde İstiklal Marşı programı düzenlendi
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında SANKO Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı" konulu konferans düzenlendi.
Teknoloji bağımlılığı en yaygın sorun
SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından “Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.
Sanko Üniversitesi Hastanesi’nde 8 Mart kutlandı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.