Arama
Arama Sonuçları
Bahar kabusa dönüşmesin
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.
Çocuklarda alerjik astıma dikkat
Sonbahar ve İlkbahar mevsimi doğadaki birçok değişimin yanında bazı riskleri de beraberinde getiriyor.
Çocuklarda mevsimsel alerji uyarısı
Mehmet Almacıoğlu, çocuklarda yaygın görülen ve genellikle yaz aylarında ortaya çıkan bazı alerjik semptomların (belirtilerin), mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) olabileceğini söyledi.
Bahar nezlesine dikkat
Gaziantep ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmenin mümkün olduğunu söyledi.
Bahar alerjisi ve deri hastalıklarına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, ilkbaharda havaların ısınmasıyla bazı alerjik deri hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi.
Astım tedavisinde çocuğa ilaç yüklemesi yapılmamalı
Kış ayı sebebiyle çocuklarda atım, grip, nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlerında artış gözlenmektedir.
Vitamin takviyesi gerekli mi ?
Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
Bal hasadı üzdü
Arılar, 2021’in mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havasına kandı. Erkenden uyandılar. Üstüne Libya ve Suudi Arabistan’dan gelen toz bulutları yeni yeni açmakta olan çiçeklerin üzerine çöktü. 2021'in bal hasadı üzdü.
132 üreticiye 2 bin kovan
Şahinbey Belediyesi 132 arı üreticisine içerisinde arılarıyla birlikte 2.000 arı kovanı dağıtımı gerçekleştirdi.
En çok 11-13 yaşlarında pik yapıyor!
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak bahar alerjisinin gözlerdeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi
Covid-19 ve bahar nezlesi birbirinden nasıl ayırt edilebiliyor?
İçerisinde bulunduğumuz bahar mevsiminde alerjilerde de artış görülüyor. Uzmanlar, alerji belirtilerinin Covid-19 ile karıştırılabildiğini belirtiyor.
Arı ürünlerinin kullanımında bilinç arttı
Ham bal ve arı ürünlerden özel formülle elde ettiğim bu kürün etkisini hızla gören tüketiciler sayesinde insanlarımız polen, propolis ve arı sütünü araştırmaya ve tanımaya başladı.
Sonbahara dikkat...
Aylardır dünyayı olduğu gibi ülkemizi de kasıp kavuran Covid-19 pandemi hastalığının gölgesinde girdiğimiz sonbaharda özellikle alerjik bünyeye sahip çocuğu olan anne babalar ayrı bir endişe yaşıyor.