Arama
Arama Sonuçları
İhracatta yeni pazarlar aranıyor
TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.
Irak'la ilişkilerde yeni dönem
Güneydoğulu ihracatçılar, bölge ihracatında ilk sırayı alan Irak'ta önemli ziyaret ve temaslarda bulundu. İhracat kısıtlamaları, gümrük kapılarında yaşanan sorunların çözümü ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başladığına vurgu yapıldı.
Halı, ekonomide lokomotif sektör
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
GAGİAD yönetiminden GTB'ye ziyaret
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Ticaret Borsası’nı (GTB) ziyaret etti.
Trikocular sorunlarını konuştu
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.
GAGİAD’tan GSO’ya ziyaret
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.
Gaziantep akıllı tarıma geçiyor
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Fatma Şahin'den 1 Mayıs mesajı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Girişimcilik kültürüne öncülük ediliyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 2023-2027 dönemi ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Geçici vergide enflasyon düzeltmesi yapılmasın
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda ana gündem maddesi enflasyon muhasebesi olurken, konuya ilişkin olarak; İvedilikle 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmaması hususunda Maliye Bakanlığı’nın yasadan gelen yetkisini kullanması gerektiği ortak görüş olarak dile getirildi.
Gaziantepli halıcıların hedefi Moritanya pazarı
Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ya Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Gaziantepli halıcıları Türkiye Moritanya Büyükelçisi Prof. Dr. Burhan Köroğlu yalnız bırakmadı.
Cengiz Şimşek'ten 23 Nisan mesajı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Gaziantep sanayisini halı sektörü sırtlıyor
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Halı sektörü olarak Gaziantep sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün kıymetini bilelim birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazalım" dedi.
Türkiye ve dünya ekonomisi konuşuldu
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye’nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep’in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış" toplantısı düzenlendi.
Şimşek’ten bayram mesajı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Ramazan Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.
İhracatçılar daima büyümeyi hedefliyor
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci “Riskleri fırsata çevirme yeteneğimizin marifetiyle son yıllardaki bütün küresel ve bölgesel çalkantılara rağmen sürdürülebilir ihracatı önceleyerek daima büyümeyi hedefleyen ihracat politikamızdan taviz vermiyoruz" dedi.
Başkan Ünverdi'den ihracatçılara kutlama
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, mart ayında Gaziantep’ten 850 milyon 406 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.
Artık gündem ekonomi olmalı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız' ifadelerini kullandı.
OSB çalışanları için konut müjdesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için ucuza kira öder gibi ev sahibi olacakları konutlar yapılacak.
Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
EBRD heyeti Gaziantep'te
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkilileriyle katıldığı toplantıda Gazi şehirde yürütülen yeşil şehir çalışmaları ve yeni projeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.
OSB Koleji'nden önemli bilimsel başarı
Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 10 proje arasına girme başarısını gösterdi.
İşçi sağlığı ve iş güvenliği konuşuldu
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iş birliğinde, “İşyerlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Nasıl Yönetilmeliö konulu toplantı gerçekleştirildi.
CHP heyetinden GTB'ye ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ve beraberindeki heyet, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret ederek, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Ekonomiye daha fazla odaklanılmalı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Sarımsağa AB cografi işaret tescili
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Araban Ziraat Odası iş birliğinde Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilini aldı.
Ayakkabı İhtisas OSB heyecanı
Kuruluş aşamasında olan ve sektör için kritik önem taşıyan, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, Alan Belirleme ve Teknik İnceleme Programı gerçekleştirildi.
Cengiz Şimşek'ten 18 Mart mesajı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Milli Eğitim Bakanından önemli açılış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehirde eğitim adına yaptıklarını anlatırken çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Biz, böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli" dedi.