Arama
Arama Sonuçları
Kalp sağlığınızı ihmal etmeyin
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp sağlığı için düzenli doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
1 saniyede kalp anjiyosu
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.
Uzman Dr. İlker Özsaraç, hasta kabulüne başladı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.
Liselilere sigaranı zararları anlatıldı
Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep Özel Değer Kolej’inde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.
Üniversitede obezite günü etkinliği
Üniversitede obezite günü etkinliği Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi.
Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı yapıldı
SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji ve Kardiyoloji bölümlerinin iş birliği ile ‘‘Dahiliye Vaka Güncellemeleri" toplantısı düzenlendi.
Mide kanserine dikkat
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, dünya çapında en yaygın kanserlerden biri olan mide kanserinin sinsi ilerlediği konusunda uyardı
Sigara sağlığın en büyük düşmanı
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sigara tüketilmeyen iki saatin sonunda vücudun nikotini atmaya başladığını söyledi.
Emziren annelere beslenme uyarıları
Medical Point Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet, Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, emziren annelerde beslenme hakkında bilgiler verdi.
Akupunktur ile zayıflayın
Geleneksel bir tedavi yöntemi olan Akupunktur için Dünya Sağlık Örgütü, kırktan fazla hastalık tanımlamıştır.
Sudanlı ressam, Gaziantep'te şifa buldu
Sudan’da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, Türkiye’deki tanıdıkları vasıtasıyla Sudan’dan Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne gelerek muayene oldu.
Çocukları kış hastalıklarından koruyun
Gaziantep Özel Anka Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas,  çocukların kış mevsiminde, bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle daha sık hasta olduğunu belirterek zamanında ve doğru tedavinin önemine dikkat çekti.
Romatizma hastalarına uyarılar
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalarının hem hastalığın kendisi hem de kullandıkları ilaçlar nedeniyle yaşamlarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
KOAH tedavisi olan bir hastalıktır
Füsun Fakılı, KOAH hastalığına yönelik erken teşhisin önemini aktardı.
Mevsim geçişlerinden sağlığa dikkat
Merve Türkmen, mevsim geçişleriyle birlikte vücutta ani sıcaklık değişimleri oluşumuyla, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireylerin hastalıklara yakalanma oranının arttığını söyledi.
Sıcak hava kalbi vuruyor
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fehmi Kaçmaz, aşırı sıcakların sadece kalp sorunu yaşayan hastalar için değil, sağlıklı insanlar için de kalp hastalıkları açısından risk oluşturabileceğini dile getirdi.
Ormanlar için 24 saat nöbet
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sıcakların etkili olmasıyla beraber yaşanabilecek orman yangınlarını önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İdrarda kanamaya dikkat
SANKO Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, ürolojik açıdan mesane kanseri belirtisi olabileceğini söyledi.
Sertleşme bozukluğu giderek artıyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi Üroloji Bölümünden Opr. Dr. Erbay Tümer, sertleşme bozukluğunun, günümüzde erkeklerde sıklığı giderek artan sağlık sorunu haline geldiğini söyledi.
Sigara ölümlerde etkili
SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Ali Ersoy, kanser ve koroner kalp hastalıklarından yaşam kayıplarının temelinde büyük oranda tütün tüketiminin etkili olduğunu söyledi.
Bahar nezlesine dikkat
Gaziantep ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmenin mümkün olduğunu söyledi.
Hipertansiyon bilinçlendirme standı kuruldu
Medical Point Gaziantep Hastanesi Gaziantep Primemall Alışveriş Merkezinde Dünya Hipertansiyon Günü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadı ile stant oluşturarak ziyaretçilerin tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.
Akupunktur ile sigarayı bırakmak mümkün
Medical Point Gaziantep Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Cengiz İşbilen Akupunktur tedavisi ve uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.
Kalp rahatsızlıklarına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp rahatsızlıklarını önlemede risk faktörü oluşturabilecek değiştirilebilir önceliklerden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
GAÜN Hastanesi’nde Kanser Haftası standı
Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde “1-7 Nisan Kanser Haftası" nedeniyle kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla stant açıldı.
Böbrek sağlığına dikkat
9 Mart Dünya Böbrek günü için hastane lobisinde stant kuruldu.
Kanserin beslenme ile ilişkisi var
SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Diyetisyeni Sena Erek, yapılan çalışmaların kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu gösterdiğini söyledi.
Düzenli kanser taraması yaptırın
Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, “Kanserde erken tanı için düzenli olarak kanser taraması yapılmalıdır" dedi.
Zatürreden korunmada en doğru seçenek aşıdır
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, zatürreden (pnömokok) korunmada en doğru seçeneğin aşı olduğunu söyledi.
Akciğer kanseri önlenebilir
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde; GAÜN Hastanesi ve Yeşilay Gaziantep şubesi işbirliğiyle “Tütün ve Akciğer Kanseri" konulu seminer düzenlendi.