Arama
Arama Sonuçları
4 bin 197 vatandaşa sıcak yemek
Haliliye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sürdürdüğü Aşevi hizmetiyle sıcak yemekleri sofralara ulaştırmaya devam ediyor. Geç saatlerde başlayan ve sabahın ilk ışıklarıyla hanelere dağıtılan Aşevi hizmetinden 4 bin 197 vatandaş faydalanıyor.
Kırsal mahallelerde üstyapı iyileştiriliyor
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla daha konforlu yolların hizmete sunulduğu kırsal mahallelerde stabilize yol çalışması sürüyor. Köse Mahallesinde tamamlanma aşamasına gelen konforlu yollar ile ekipler, mahalle sakinlerinin takdirini topluyor.
Bahar kabusa dönüşmesin
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.
Tahmazoğlu esnafla bir araya geldi
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından esnaf ziyaretlerini sürdürerek Konak Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.
Üniversitede yangın güvenliği eğitimi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere ‘Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri’ konulu seminer eğitimi verildi.
Deprem konutları teslim ediliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde Nurdağı Bademli TOKİ Konutları’nda tamamlanan 136 konutun anahtar teslim töreni yapıldı.
Depremi ve yaralarını unutmak kolay değil
Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği’nin, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği “Deprem Sonrası Travmalı Olgulara Cerrahi Yaklaşımda Deneyim ve Öneriler" konulu sempozyum, SANKO Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Sanko Okulları’nın 12 projesi TÜBİTAK bölge finallerine gidiyor
SANKO Okulları’nın 33 öğrencisi 12 projeyle “55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı.
Kilitli parke döşeme ile sokaklar yenileniyor
Haliliye’de üstyapı hizmetleriyle mahallelerin çehresini değiştiren Fen İşleri Müdürlüğü, Bamyasuyu ve Yavuz Selim Mahallelerinde yürüttüğü kilitli beton parke döşeme çalışmalarıyla deforme olmuş yolları yeniden onarıyor.
GAGİAD’dan öğrencilere anlamlı destek
Ekonomi alanındaki çalışmalarının yanında toplumsal fayda odaklı girişimleriyle de dikkat çeken Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki tüm öğrencilere mont ve ayakkabı bağışında bulundu.
Fatma Şahin, İslahiye ve Nurdağı projelerini anlattı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin, 3’üncü döneminde kente kazandırmayı planladığı projeleri kapsayan seçim beyannamesini tanıtmak amacıyla Nurdağılı ve İslahiyeli vatandaşlarla bir araya geldi.
Güçlü bağışıklık için 'Altın Süt' tüketin
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt" tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.
DEPREM'İN YARALARI SARILIYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayatın normale dönmesi için tüm alanlarda imkanları seferber etti
PTT çalışanlarına bisiklet hediyesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 120 bin bisiklet dağıtımı projesi kapsamında 750 çocuk bisikleti PTT çalışanlarının çocuklarına dağıtıldı.
Her gün 15 bin kişiye çorba ikramı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin 32 noktasında yıl boyu sıcak çorba ikramında bulunuyor. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olan çorba ikramları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Peynir Müzesine 31 bin ziyaretçi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Udma Peynir Müzesi ve Restoran 2022 Eylül ayından bugüne toplamda 31 bin 169 kişiye hizmet verdi.
Asfalt atağı sürüyor
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın merkez ve kırsal mahalleler için başlattığı asfalt atağı tüm hızıyla devam ediyor.
Gençler bilim ve teknolojiyle tanışıyor
Haliliye Belediyesi tarafından Ankara’ya düzenlenen gezi ile gençler, HAVELSAN ile TUSAŞ’ı ziyaret etti.
Romatizma hastalarına uyarılar
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalarının hem hastalığın kendisi hem de kullandıkları ilaçlar nedeniyle yaşamlarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Üstyapı çalışmalarıyla takdir topluyor
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla çalışmalarını program dahilinde yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahallelerde hummalı yol çalışmalarını devam ettiriyor.
Yollar yenileniyor
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt, kilitli beton parke döşeme, yol açma, yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla mahallelerin çehresini değiştirmeye devam ediyor.
Gribe karşı güçlü bağışıklık
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini söyledi.
Kırsal mahallelerde ulaşım rahatlıyor
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, “Değişimin ve Yeniliğin Kalbi Haliliye" sloganıyla ilçe genelindeki çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.
KOAH tedavisi olan bir hastalıktır
Füsun Fakılı, KOAH hastalığına yönelik erken teşhisin önemini aktardı.
Üniversiteliler, zeytinyağı fabrikasını inceledi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Nizip Çapanoğulları Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret etti.
Bakan’dan AK Parti teşkilatına övgü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda teşkilat ile buluştu.
Mevsim geçişlerinden sağlığa dikkat
Merve Türkmen, mevsim geçişleriyle birlikte vücutta ani sıcaklık değişimleri oluşumuyla, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireylerin hastalıklara yakalanma oranının arttığını söyledi.
Ulaşımda konfor ve kalite arttı
  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 2014 yılından bu yana kent genelinde gerçekleştirdiği bin 110 km’lik sıcak asfalt serimi, 2 bin 995 km’lik sathi kaplama ile ulaşımda önemli yol kat etti.
Güneydoğu'dan ayçiçeği ihracatı arttı
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu: “Trakya’daki ayçiçeği üreticilerine verilen destekten memnunuz”