Arama
Arama Sonuçları
Şehitkamil'de 7/24 kütüphane hizmeti
Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, ilçedeki öğrenciler için önemli bir duyuruda bulundu. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla 6 kütüphanenin sınav tarihine kadar 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunacağı açıklandı.
İlkokul öğrencileri bilinçlendiriliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni haftanın ilk ders günü Hayri Küpeli İlkokulu’nu ziyaret ederek çocuklarla bir kez daha “Yerlere çöp atma" dedi.
Yanık merkezi uluslararası hizmet veriyor
Gaziantep Şehir Hastanesi Yanık tedavisi merkezi her geçen gün ülkenin sınırlarını aşarak kendinden söz ettiren bir merkez olarak hastalara umut olmaya devam ediyor.
Kent Konseyinin yeni başkanı Erdem Güzelbey oldu
Gaziantep Kent Konseyi’nin 6’ncı Dönem Seçimli Olağan 1’inci Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.
Fatih Parkı yenileniyor
Şehitkamil Belediyesi, “Şimdi Daha Çok Şehitkamil" mottosuyla 15 Temmuz Mahallesi sınırları içerisindeki Fatih Parkı’nda kapsamlı bir revize çalışmasına başladı.
Bin Bağlama Bin Umut konserine yoğun ilgi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gönüllü Hizmet Vakfı iş birliğinde bin öğrencinin bağlama çaldığı ve 70 öğretmenin korist olarak görev aldığı “Bin Bağlama Bin Umut" konseri yapıldı.
Okullara spor malzemesi desteği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde sporun tabana yayılması ve imkanların arttırılması için okullara spor malzemesi desteklerine devam ediyor.
Üniversitelilerin karma sergisi sanatseverlerle buluştu
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Halı Tasarımı Programı öğrencilerinin hazırladığı “Yankı” sergisinin açılışı gerçekleştirilen törenle yapıldı.
Kadınlara şiddet semineri
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Milletevleri ve Hanımlar Konağından faydalanan kursiyer kadınlara, eğitimler verilmeye devam ediyor. Ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı ve aile tutumu ile kadına yönelik şiddet konularında seminerler düzenleniyor.
Öğrencilere psikososyal destek
Haliliye Belediyesi bünyesindeki Psikososyal Destek Birimi, Çekçek ve Güçlü Mahallelerinde ortaokul öğrencileriyle buluştu. Çocuklara, akran zorbalığı ve iletişim becerileri konularında eğitim veren ekipler, merak edilen soruları yanıtladı.
Fatma Şahin'den yeni hobi bahçesi müjdesi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 5’inci etap hobi bahçesindeki hak sahipleriyle bir araya geldi.
Gençlere, spor alışkanlığı kazandırılıyor
Haliliye Belediyesi bünyesindeki spor kursları, gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlandığı merkezler olmaya devam ediyor. Geleceğin yıldız sporcuları olmak için basketbol ve voleybol kursuna katılan gençler, sağlanan imkanlardan ötürü Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.
Şahinbey millet kütüphanesi hizmete girdi
Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne yaptırılan Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi vatandaşın hizmetine sunuldu.
İhracatta yeni pazarlar aranıyor
TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan ve GAHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.
Engelli çocuklar spora doydu
Haliliye Belediyesinin engellilere yönelik hizmete sunduğu Engelli Çocuk Havuzu, yüzme keyfi yaşayan çocuklarla doldu. Engelliler Haftasında önce yüzen, sonar basketbol oynayan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.
Engellilere 715 medikal malzeme dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğinde uluslararası yardım kuruluşları desteğiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalık oluşturmak için medikal malzeme dağıtım töreni düzenlendi.
Başkan Şahin, çocuklarla sergiyi gezdi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Sergisi’ni Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çocuklarla beraber gezdi.
En güzel temizlik kirletmemektir
Şahinbey İlçesi’nde temizlik seferberliği başlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu ve Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu öğrencileri ile birlikte mahallelerde çöp topladı.
Depremzede otizmli çocuklara nefes olundu
Gaziantep’te 6-9 yaş arası depremzede otizmli çocuklara eğlenceli ve öğretici yanı yüksek çeşitli etkinliklerle nefes olundu.
Altunkaya'nın resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Yatırımları, üretim ve istihdamının yanı sıra gerçekleştirdiği ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya Şirketler Grubu geleceğin mimarı olacak çocuklarda çevre ve doğa bilincini aşılamak için sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bünyesinde çalışan personellerin çocuklarına yönelik düzenlediği resim yarışmasında doğa, çevre ve temizliği konu alarak minik ressamların tuvallerine hayallerindeki doğayı ve temizliği resmettiler.
Hemşirelikte Değerler sempozyumu düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası" etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III" konulu sempozyum düzenlendi.
Ressam Sengir, sergisini açtı
Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğinde yaptığı eserlerinden oluşan “Kuşların Şarkısında Renkler" temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Parklar yaza hazırlanıyor
Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, park ve yeşil alanlarda sürdürdüğü ağaç dikim ve çim biçme çalışmalarıyla parkları yaza hazırlıyor.
4 yılda 400 kitap okudu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi’nin kapısını 8 yaşında aralayan Berat Koca, 4 yılda geleceğine rehberlik edecek 400 kitapla önündeki fırsat eşitsizliklerini kaldırdı.
Gaziantepli yazarın büyük başarısı
Gaziantepli eğitimci-yazar Nilüfer Köylüoğlu’nun, ilk hikaye kitabı Veda’nın ardından, ilk romanı Verdâ da yayımlandı.
Fahiş fiyat tanımı netleştirilmeli
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
6 milyon anne adayına süt
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan “Anneye Süt Bebeğe Can" projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.
Fatma Şahin, koltuğunu çocuklara devretti
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, çocuklara devretti.
Gazeteciler Cemiyetinden 23 Nisan mesajı
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
GTO başkanlarından 23 Nisan mesajı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıö münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.