Arama
Arama Sonuçları
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğinde toplumun kansere karşı bilinçlenmesi ve tedavide kritik önemde bulunan erken teşhis için kurulan Kanserde Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), deprem bölgesinde ve şehir genelinde on binlerce Gazi şehirlinin kanser taramasını gerçekleştirdi.
Depremzede anne-kızın hayali gerçekleşti
Depremde bulundukları bina yıkılan ve enkaz altından saatler sonra kurtarılan anne ve kız, ANKA’da gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla tekrar yürüyebilmenin sevincini yaşadı.
Sultanlar ve Kaplanlar şampiyon oldu
THF Açık Alan Hokey Süper Ligi Play Off mücadelesi bugün oynanan final maçlarıyla son buldu. Liğin en iddalı takımları olan Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımlarının iki şampiyonluk kupasını birden kazanması Gaziantep’te büyük sevinçle karşılandı. Başkan Kaplan şampiyon sporcuları kutlayarak yeni rotanın Avrupa Şampiyonası olduğunu ifade etti.
Güçyetmez'den 1 Mayıs mesajı
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 1 Mayıs dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Eşit, adil ve özgür bir dünyanın müjdecisi, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs kutlu olsun" dedi.
Fahiş fiyat tanımı netleştirilmeli
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
6 milyon anne adayına süt
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan “Anneye Süt Bebeğe Can" projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.
Ersin Arslan, dualarla anıldı
17 Nisan 2012 yılında görevi başında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayattan koparılan Dr. Ersin Arslan, katledilişinin 12. yılında isminin verildiği hastanede ve mezarı başında dualarla anıldı.
NTO başkanlarından bayram mesajı
Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mehmet Çıkmaz’dan bayram mesajı
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Zeynal Abidin Kaplan’dan bayramı mesajı
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.
İnşaat mühendislerine yönelik şiddete tepki
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, şantiyelerde mühendislere yönelik şiddet olaylarının son bulması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Çocuk ve ergenlerde yeme bozukluğuna dikkat
SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Psikoloğu Kübra Demirkesen Koçer, yeme bozukluğunun kilo ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Yeme bozukluğu çocuğun yeme tutum ve davranışındaki bozukluktur" dedi.
4 yıldır sonra yemek yiyebildi
Gaziantep’te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle yemek yiyemeyen, yediği yemeği çıkartan gittiği hastanelerden sonuç alamayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Hekimlik gayret ve fedakarlık ister
SANKO Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla "Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Gözüyle 14 Mart" konulu program düzenlendi.
Kılıç’tan 8 Mart mesajı
Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Çetin’den 8 Mart mesajı
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Kadınlar günü coşkuyla kutlandı
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutladı.
Yaprak Mahallesi, eski dokusunu yeniden kazanacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğinde İTÜ Geliştirme Vakfı destekleriyle yürütülecek çalışmayla, tarihi Yaprak Mahallesi’nde deprem sonrası sokak ve mahalle ölçeğinde yok olan geleneksel dokunun tekrardan kazandırılması sağlanacak.
GİBTÜ’de 'Din Öğretimi' konuşuldu
Gaziantep İslam bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar) paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Rektörden öğrencilere disiplin uyarısı
SANKO Üniversitesi akademisyenleri, “Üniversite Yolunda Sınav Stratejileri" konulu etkinlik kapsamında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerle bir araya geldi.
Haliliye kırsalında üstyapı çalışmaları sürüyor
Haliliye Belediyesi, şiddetli sağanaktan etkilenen kırsal mahallelerdeki üstyapı onarım çalışmalarını devam ettiriyor. Ulaşımın kolaylaşması için stabilize malzeme döküm çalışmalarını sürdüren ekipler, okul bahçelerinde de temizlik çalışmalarını devam ettiriyor.
Erken teşhis ile kanser tedavisi mümkün
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı, Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, erken evrede teşhisle birçok çocukluk çağı kanserinin tedavisinin mümkün olabileceğini söyledi.
Üniversitede teröre lanet yürüyüşü
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ve akademisyenleri, terörü kınamak amacıyla bir araya gelerek 'Teröre Lanet Yürüyüşü' düzenledi.
Acar'dan yeni yıl mesajı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, ekonomi yönetimine güvendiklerini söyledi.
Çıkmaz’dan yeni yıl mesajı
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sanko'da 'Paşalar-Kuvayi Milliye' sergisi
Ressam Kemal Kara, Gaziantep’in Kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Nesilden Nesile Aktarım Temalı “Paşalar-Kuvayi Milliye' resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açtı.
Depremlerinin asıl sorumluları hesap vermeli
İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu, 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen yargı süreçleri ile ilgili bir açıklama yaptı.
Romatizma hastalarına uyarılar
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalarının hem hastalığın kendisi hem de kullandıkları ilaçlar nedeniyle yaşamlarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
Güçyetmez: İhtisas Mahkemeleri kurulmalı
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, üyelerini bilgilendirmeye ve yaşanan süreçlerle ilgili çözüm odaklı çalışmalarına devam ediyor.
Şiddetli gece kaşıntısı uyuz belirtisi olabilir
Türkiye genelinde uyuz hastalığının görülme oranında yaşanan artış tedirginliğe neden oluyor.