Arama
Arama Sonuçları
Venezuela ihracat heyeti Gaziantep'te
Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Terán ve beraberindeki heyet; Celal Kadooğlu başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini GAİB hizmet binasında ziyaret etti.
Obezite Merkezi, Güneydoğu’ya şifa dağıtacak
Gaziantep Şehir Hastanesinde açılan merkez ile Güneydoğu bölgesinin obezite hastalığıyla mücadelesi hedefleniyor.
Gaziantep akıllı tarıma geçiyor
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Fikret Kileci'den 1 Mayıs mesajı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci yayımladığı mesaj ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Kileci mesajında “Emekleriyle ülkemize ve ekonomimize değer katan tüm emekçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günde heyecanlarını paylaşıyorum" dedi.
Gaziantepli halıcılar Senegal'de
Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika'da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği'nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya'daki temaslarının ardından Senegal'e geçti.
Gaziantep Şehir Hastanesi fark yaratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavilerle dikkat çekiyor.
Gaziantepli halıcıların hedefi Moritanya pazarı
Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ya Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Gaziantepli halıcıları Türkiye Moritanya Büyükelçisi Prof. Dr. Burhan Köroğlu yalnız bırakmadı.
Halı fuarları dinamizm getiriyor
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri yönetim kurulu başkanı Zeynal Abidin Kaplan, fuarların sektör açısından önemli buluşma noktaları olduğunu söyledi.
Gaziantep Halı Fuarına hazırlanıyor
Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.
Büyük para ödüllü tasarım yarışmasına başvurular başladı
Güneydoğu Anadolu’nun katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 1.95 milyon TL para ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı.
Halıcılara Moritanya’da büyük ilgi
Dünya’nın en fazla makine halı üretimini gerçekleştiren GAHİB üyelerinden oluşan heyet 2024 halı koleksiyonlarını Afrikalılarla buluşturan Gaziantepli halıcılar Moritanyalıların ilgi odağı oldu.
Türk İhracatçılar, Singapur yolcusu
Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe faaliyet gösteren 6 İhracatçı Birliği, 23-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gıda İhracatçıları markasıyla FHA Food & Beverage Fuarı’nda olacak.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı.
Çiftçilere 43 milyon fide
Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteğini artırarak sürdüren Şahinbey Belediyesi, Kapcağız Köyü’nde 10 milyon fide dağıtımına başladı. Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere vermiş olduğu fide desteği 43.500.000 adeti buldu.
Kadooğlu: Finans yönetimine dikkat
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, ihracatçılara, “Finans yönetiminizi hassasiyetle yapın" uyarısında bulundu.
Mehmet Çıkmaz güven tazeledi
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.
Gaziantep sanayisini halı sektörü sırtlıyor
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Halı sektörü olarak Gaziantep sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün kıymetini bilelim birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazalım" dedi.
Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması
Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2024 etkinliğine katıldı.
İhracatçılardan yeşil dönüşüm atağı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki dört birlikten birisi olan Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı 836 milyon dolar
Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı.
Rumkalede köylüler turizmci oldu
Türkiye’nin saklı cennetlerinden, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Rumkale, baharın gelişiyle yine kıpır kıpır, yine turistik geziler arasında ziyaretçilerin ilk tercih ettiği gözde mekanlar arasında.
Mehmet Çıkmaz’dan bayram mesajı
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
İhracatçılar daima büyümeyi hedefliyor
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci “Riskleri fırsata çevirme yeteneğimizin marifetiyle son yıllardaki bütün küresel ve bölgesel çalkantılara rağmen sürdürülebilir ihracatı önceleyerek daima büyümeyi hedefleyen ihracat politikamızdan taviz vermiyoruz" dedi.
Güneydoğu’dan 560 milyon dolarlık hububat ihracatı
Güneydoğu Anadolu bölgesinde 2023’ün ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 2 ayında ihracatını yüzde 19,5 artırarak 560 milyon dolara taşıdı.
Kadooğlu'ndan Çanakkale mesajı
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Kileci'den 18 Mart mesajı
Kileci “Milletimizin azmi ve kahramanlığı, dönemin en büyük güçlerine; inancın ve birlikte başarmanın ne demek olduğunu göstermiştir" dedi.
Hafızlık yarışması GİBTÜ’de yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde “İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arası Kız Öğrenci Hafızlık Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlendi.
Halıcılar Hindistan’da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan’a yönelik düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamladı.
Güneydoğulu hububatçılar hedef büyüttü
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu 2024 yılı hedeflerini 4,1 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayarak “2024 yılı hedefimiz 4,1 milyar dolar olup bu hedefimize ulaşabilmek için uluslararası arenalarda ve dünya pazarlarında bir çok tanıtım projesine imza atacağız" dedi.
Halıcılar Hindistan’da ilgiyle karşılandı
Gaziantepli halı ihracatçıları yeni pazar arayışları için gittikleri Hindistan’ın başkenti Delhi’de büyük bir ilgiyle karşılaştı.