Arama
Arama Sonuçları
Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisine ziyaret
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleri Şırnak'ta Vali Cevdet Atay'ı ve Habur Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti.
Ressam Sengir, sergisini açtı
Ressam Zehra Sengir, tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğinde yaptığı eserlerinden oluşan “Kuşların Şarkısında Renkler" temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Gaziantep Şehir Hastanesi fark yaratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavilerle dikkat çekiyor.
Bayram kalbinize ağır gelmesin
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, bayramda yanlış beslenmenin kalp damar sağlığını etkileyebileceğine dikkat çekerek, kalp hastalarını bu konuda uyardı.
Bayram sonrası besin tüketimine dikkat
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Ece Erözgür, Ramazan ayı sonrası yeterli ve dengeli beslenmenin önem taşıdığını söyledi.
1 saniyede kalp anjiyosu
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.
Böbrek nakli, hastaların yaşamında yeni bir sayfa açıyor
Gaziantepli iş insanı B. B. (63), uzun süredir yaşadığı böbrek hastalığından, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı canlı vericili böbrek nakli sayesinde kurtuldu.
4 yıldır sonra yemek yiyebildi
Gaziantep’te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle yemek yiyemeyen, yediği yemeği çıkartan gittiği hastanelerden sonuç alamayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Gaziantep'te kimse evsiz kalmayacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir Konut Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada memlekette kimsenin evsiz kalmayacağını belirterek, “Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz, kararlıyız" dedi.
Liselilere sigaranı zararları anlatıldı
Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep Özel Değer Kolej’inde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.
Ramazan ayında beslenmeye dikkat
SANKO Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Üniversitede obezite günü etkinliği
Üniversitede obezite günü etkinliği Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi.
Yeme bağımlılığı sorun haline geldi
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk, yeme bağımlılığının, tıbbi yazında ilk kez 1950’lerde yer bulmaya başlasa da son yıllarda artan bir sorun haline geldiğini ve daha fazla araştırmaya konu olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ilk astronotu Gaziantep'te
Şahinbey Belediyesi Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’yı Gaziantep’te öğrencilerle bir araya getirdi.
Evde egzersiz önemli
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, ev egzersiz programının kas kütlesinin ve gücünün yeniden kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Kileci ’den 25 Aralık mesajı
TI·M Başkanvekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAI·B) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci yayımladığı mesaj ile Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı.
Türk Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Barış Can Altınel, Türk Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci oldu.
Kalp krizi geçiren hastaya kapalı by pass
Rusya’dan Türkiye’ye tatil için gelen 44 yaşındaki hastaya, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti ile başvurduğu ANKA Hastanesi’nde gerçekleştirilen minimal koroner by-pass operasyonu ile sağlığına kavuştu
Eş zamanlı baypass ve böbrek nakli
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde, üç damar bypass ve canlı vericili böbrek nakli ameliyatı eşzamanlı yapıldı.
Japonya ile deprem işbirliği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) ile “Büyük Afetler Sonrasında Yaşam Koşullarının Yeniden Yapılandırılmasındaki Güçlükler" konulu seminer gerçekleştirildi.
Şehitkamil sahnesi’ne büyük ödül
D.T. Şehitkamil Sahnesi projesi, GAGİAD 13’üncü Ödül Töreni’nde ‘Sanat’ kategorisinde ödüle layık görüldü.
Gribe karşı güçlü bağışıklık
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini söyledi.
Karakoç'un sergisi açıldı
Ressam Emine Kasap Karakoç’un akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan “Döngü" temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde açıldı.
Kalbi durdurulmadan ameliyat edildi
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleri ile başvuran 28 yaşındaki hasta minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri ile sağlığına kavuştu
Minik bebeğe kalp ameliyatı
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde ilk kez bir bebeğe kalp ameliyatı yapıldı. Kalbinde pıhtı olan 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, açık kalp ameliyatının ardından sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.
5 bebekten birinde göbek fıtığı görülüyor
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Profesör Doktor Haluk Ceylan bebeklerde ve çocuklarda görülen göbek fıtığı hakkında bilgiler verdi.
Ulaşımda konfor ve kalite arttı
  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 2014 yılından bu yana kent genelinde gerçekleştirdiği bin 110 km’lik sıcak asfalt serimi, 2 bin 995 km’lik sathi kaplama ile ulaşımda önemli yol kat etti.
Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı
Gaziantep’te evinde aniden rahatsızlanan 72 yaşındaki Nazmiye Sabouni bilinci kapalı olarak geldiği  ANKA Hastanesi’nden uygulanan tedavi sonrası yürüyerek ayrıldı.
Hayata yeniden tutundu
Kalbi duran hasta SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü’nde, hekimlerin 45 dakika süren kalp masajı ile hayata döndü.
Dilanur, Avrupa'da sunum yapan ilk öğrenci oldu
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.