Arama
Arama Sonuçları
Engellilere 715 medikal malzeme dağıtıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğinde uluslararası yardım kuruluşları desteğiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalık oluşturmak için medikal malzeme dağıtım töreni düzenlendi.
Sanko Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete girdi
SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi’ne dönüştürüldü.
Hemşirelikte Değerler sempozyumu düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası" etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III" konulu sempozyum düzenlendi.
Obezite Merkezi, Güneydoğu’ya şifa dağıtacak
Gaziantep Şehir Hastanesinde açılan merkez ile Güneydoğu bölgesinin obezite hastalığıyla mücadelesi hedefleniyor.
Gaziantep Şehir Hastanesi fark yaratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavilerle dikkat çekiyor.
Ersin Arslan, dualarla anıldı
17 Nisan 2012 yılında görevi başında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayattan koparılan Dr. Ersin Arslan, katledilişinin 12. yılında isminin verildiği hastanede ve mezarı başında dualarla anıldı.
Bahar kabusa dönüşmesin
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.
Bayram sonrası besin tüketimine dikkat
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Ece Erözgür, Ramazan ayı sonrası yeterli ve dengeli beslenmenin önem taşıdığını söyledi.
Sokak hayvanlarına sahip çıkılıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkarak onların tedavilerini üstleniyor, sağlıklı bir yaşam sürmelerine imkan sağlıyor.
Otizm farkındalık günü etkinliği düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Küçük kız hayallerine kavuştu
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde kanser tedavisi gören 6 yaşındaki Ayla Demirkan, bugün hayallerine kavuştu.
Böbrek nakli, hastaların yaşamında yeni bir sayfa açıyor
Gaziantepli iş insanı B. B. (63), uzun süredir yaşadığı böbrek hastalığından, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi (transplANTEPSANKO) ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı canlı vericili böbrek nakli sayesinde kurtuldu.
Yarım asırlık aşk hikayesi
Gaziantep’te ikamet eden Ahmet Kılavuz (82), 57 yıllık eşi Sabiha Kılavuz’a (79) ileri seviye alzaymır teşhisi konmasının ardından onu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Hastalığı yavaşlatmak ve sosyalleşmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Moral Evi’ne giden çift, hem tedavi oluyor hem de o eski güzel günlerini merkezde yeniden yaşıyor.
Fatma Şahin, protezli engellilerle buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yeni hizmete alınan Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde tedavilerden yararlanan engellilerle bir araya geldi.
Sanko Üniversitesi Hastanesi hekim kadrosunu genişletiyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosunu genişletiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Necip Deniz SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Haliliye için 14 yeni proje ve eser
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ortak canlı yayın ile yeni dönemde hayata geçireceği hizmet ve eserleri kamuoyuyla paylaştı. Başkan Canpolat, açıkladığı 14 proje ve eser ile Şanlıurfa’ya değer katmaya devam edeceğini gösterdi.
Çocuk ve ergenlerde yeme bozukluğuna dikkat
SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Psikoloğu Kübra Demirkesen Koçer, yeme bozukluğunun kilo ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Yeme bozukluğu çocuğun yeme tutum ve davranışındaki bozukluktur" dedi.
Kalın bağırsak kanserini ciddiye alın
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji Bölümü Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Ciddi bir hastalık olan kalın bağırsak (Kolorektal) kanserinin farklı tedavi seçenekleri var" dedi.
Uzman Dr. İlker Özsaraç, hasta kabulüne başladı
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nin güçlü hekim kadrosu arasında yerini alarak hasta kabulüne başladı.
4 yıldır sonra yemek yiyebildi
Gaziantep’te 4 yıldır karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle yemek yiyemeyen, yediği yemeği çıkartan gittiği hastanelerden sonuç alamayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Böbrekleri hafife almayın
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Yaşam Rehberim Kulübü tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 14 Mart Dünya Böbrek Günü etkinlikleri kapsamında “Böbrek Sağlığı İçin Optimal İlaç Uygulamalarına ve Sağlık Bakımına Eşit Erişim" temalı program düzenlendi.
Medical Point’te göz tansiyonu ölçümü
Medical Point Gaziantep Hastanesi Dünya Glokom Haftasında Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile geçtiğimiz günlerde hastane girişinde kurulan stantta etkinlik gerçekleştirdi.
Dünya böbrek günü etkinlikle kutlandı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tarafından, koordinatörlüğünü GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ın yaptığı ‘Dünya Böbrek Günü Herkes İçin Böbrek Sağlığı’ programı GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda düzenlendi.
Haliliye Belediyesi’nden coşkulu açılış töreni
Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete sunulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Culha Atölyesi ve Ekmek Üretim Tesisinin resmi açılışı gerçekleşti.
40 yaş üstüne göz tansiyonu uyarısı
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pelin Özyol, 40 yaş üstü kişilerde glokomun (göz tansiyonu) erken tanı ve tedavinin olmadığı durumda kalıcı görme kaybına yol açabileceğini kaydetti.
Muhteşem yaşama azmi öyküsü
6 Şubat’ta meydana gelen depremlere Kahramanmaraş’ta 7 katlı bir binada yakalanıp sağ kolunu ve sağ bacağını kaybeden fizyoterapist Zeynep Büyükardıç, 9 yıllık fizyoterapistlik mesleğine ülkenin tek ampute fizyoterapisti olarak Gaziantep’te devam ediyor.
Liselilere sigaranı zararları anlatıldı
Medical Point Gaziantep Hastanesi öncülüğünde, Gaziantep Özel Değer Kolej’inde sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri anlatıldı.
Ramazan ayında beslenmeye dikkat
SANKO Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Üniversitede obezite günü etkinliği
Üniversitede obezite günü etkinliği Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi.
Liselilerden Sanko Üniversitesi’ne ziyaret
Gaziantep Uygar Koleji 12’nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversitesini ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı.