Arama
Arama Sonuçları
Zabıtadan pazar yerlerine denetim
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları için pazar yerlerini denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri, esnafa etiket bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Venezuela ihracat heyeti Gaziantep'te
Venezuela La Guaira Eyaleti Valisi José Alejandro Terán ve beraberindeki heyet; Celal Kadooğlu başkanlığındaki Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğini GAİB hizmet binasında ziyaret etti.
Gaziantep sanayisini halı sektörü sırtlıyor
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Halı sektörü olarak Gaziantep sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Sektörümüzün kıymetini bilelim birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazalım" dedi.
Gıda denetimleri sıklaştı
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Ramazan ayı boyunca Gaziantep yapılan denetimlere ek olarak, Ramazan Bayramı öncesi gıda işletmelerine yönelik denetimlerini de attırdıklarını ifade etti.
Bayram kalbinize ağır gelmesin
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan, bayramda yanlış beslenmenin kalp damar sağlığını etkileyebileceğine dikkat çekerek, kalp hastalarını bu konuda uyardı.
Bayram öncesi sıkı denetim
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi kuruyemiş ve şekerleme satan işyerlerine yönelik yaptığı denetimde vatandaşların mağdur olmaması için hijyen, son kullanma tarihi ve fiyat kontrollerini sağladı.
Çocuk ve ergenlerde yeme bozukluğuna dikkat
SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Psikoloğu Kübra Demirkesen Koçer, yeme bozukluğunun kilo ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Yeme bozukluğu çocuğun yeme tutum ve davranışındaki bozukluktur" dedi.
40 yaş üstüne göz tansiyonu uyarısı
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pelin Özyol, 40 yaş üstü kişilerde glokomun (göz tansiyonu) erken tanı ve tedavinin olmadığı durumda kalıcı görme kaybına yol açabileceğini kaydetti.
Rektörden öğrencilere disiplin uyarısı
SANKO Üniversitesi akademisyenleri, “Üniversite Yolunda Sınav Stratejileri" konulu etkinlik kapsamında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerle bir araya geldi.
Okul kantinlerine sıkı denetimi
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe sınırlarındaki okul kantinlerine yönelik gerçekleştirdiği denetimde gıda ürünlerini son kullanma tarihlerini kontrol ederek, hijyen denetimi sağladı.
Kahramanmaraş için sergi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluşu temalı panel ve sergi, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlendi.
Güçlü bağışıklık için 'Altın Süt' tüketin
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt" tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi.
STK’lardan işbirliği toplantısı
Elimi Tut Derneği Başkanı Meltem Aydın ve dernek yöneticileri, Gaziantep Yardım Vakfı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında karşılıklı işbirliği imkanları masaya yatırıldı.
Zabıtadan önemli denetim
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren fiyat etiketi yönetmeliği dolayısıyla şehirde denetimler yapıyor.
Fahiş fiyata izin yok
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu asgari ücrete yapılan zam sonrasında fahiş fiyat artışlarına dur demek için zincir marketlerde ve pazarlarda zabıta ekipleri ile birlikte fiyat denetimi yaptı.
Emziren annelere beslenme uyarıları
Medical Point Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet, Uzm. Dyt. Özlem Güleçoğlu, emziren annelerde beslenme hakkında bilgiler verdi.
Zabıtadan yılbaşı denetimi
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı nedeniyle iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.
Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, yeni yıla girerken yılbaşı akşamı beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerinde bulundu.
Şehitkamil'in projelerine övgü
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde ilçede tamamlanan projeleri yerinde inceledi.
Vertigo çözümsüz değil
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Bölümü bünyesinde Denge Merkezi kuruldu.
Vücut estetiği uyarısı
Medical Point Gaziantep Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ufuk Küçük vücut estetiği hakkında bilgilendirdi.
Depremzede çocuklar için konser
İnşaat mühendisleri Odası’nın - 19 Aralık Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Antakya Medeniyetler Korosu Gaziantep’te konser verdi.
Dijitalleşme şirketlerin geleceği için önemli
QNB Finansbank, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi ve Bloomberg HT iş birliğiyle düzenlenen QNB Finansbank Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları Gaziantep’te yapıldı.
Romatizma hastalarına uyarılar
Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalarının hem hastalığın kendisi hem de kullandıkları ilaçlar nedeniyle yaşamlarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
'Bilinçli gebelik ile sağlıklı bebekler' eğitimi
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde anne adaylarına yönelik, “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler" konulu farkındalık eğitimi verildi. 
'Bilinçli gebelik ile sağlıklı bebekler' eğitimi
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde anne adaylarına yönelik, “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler" konulu farkındalık eğitimi verildi. 
Şiddetli gece kaşıntısı uyuz belirtisi olabilir
Türkiye genelinde uyuz hastalığının görülme oranında yaşanan artış tedirginliğe neden oluyor.
Çocuklarda 14 günden uzun süren ishale dikkat!
Doktor Meltem Gülşan çocuklarda kronik ishale dikkat çekerek, ishal diğer bir ifade ile (Diyare); sindirim sistemi rahatsızlıklarından kaynaklanan, normalden daha sık ve sulu dışkılama olarak tanımlanabileceğini belirtti.
Siber saldırılara karşı uyarı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilgi İşlem Daire Başkanı Celal Dikici, bilgi güvenliği kapsamında siber saldırılara karşı üniversite çalışanlarını ve öğrencileri uyararak alınması gereken tedbirleri paylaştı.
Sonbaharda üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sonbahar mevsimiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığının da arttığını söyledi.